«У нашій синагозі»: вінницький режисер Іван Орленко отримав відзнаку міжнародного кінофестивалю за «кафкіанську» короткометражку (відео)

Новини Вінниці Топ

Вінницький кінорежисер Іван Орленко отримав диплом ФІПРЕССІ – спеціальну кінематографічну нагороду Міжнародної федерації кінопреси, 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Митця нагородили у номінації «Найкраща українська короткометражна стрічка» за фільм «У нашій синагозі».

Стрічка знята у жанрі трагікомедії за мотивами новели Франца Кафки «У нашій синагозі». Іван Орленко виступив також автором сценарію. Виробництво здійснювали українська компанія «ТАТОФІЛЬМ» та французька «КіноЕлектрон». Продюсер фільму – Олена Єршова.

  • Трагікомічна картина розповідає про внутрішні переживання дванадцятирічного єврейського хлопчика, який починає осмислювати навколишній світ. Синагога уособлює фундамент духовного життя. Він ходить туди на молитву, на навчання. Там, зрештою, відкриваються йому й суперечності світу, його тривоги і спокуси. Дія відбувається під час Голокосту. Сценарій написаний за мотивами новели Франца Кафки «У нашій синагозі». Основні зйомки картини проходили навесні й влітку 2016 року в Україні та Франції. – йдеться у синопсисі стрічки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *