Від Володимира Великого до УНР, УПА і сьогодення: Вінниччиною «гастролює» виставка, присвячена гербу України

Новини Вінниці

Районами Вінниччини «гастролює» виставка з історії Державного Герба України – «Символ твоєї свободи. 100 років Державного герба України». Експозиція складається з 21 інформаційно-просвітницького стенду. Глядачі мають змогу побачити, як зображували герб на монетах часів князя Володимира Великого, Української Народної Республіки, а також символіці Української Повстанської Армії.

В обласні адміністрації зазначають: виставка дає можливість простежити еволюцію державного символу від часів Київської Русі до сьогодення. Матеріали експозиції містять низку маловідомих та цікавих фактів з історії Державного Герба України як одного з основних атрибутів української державності. До неї увійшло багато досі невідомого ілюстративного матеріалу. Тут подані зображення Тризуба в інтерпретації Василя Кричевського, Георгія Нарбута, Павла Ковжуна, Роберта Лісовського, Миколи Битинського, Ніла Хасевича, Святослава Гординського, Андрія Гречила, Івана Турецького, Олексія Кохана та інших.

Протягом 12-18 липня 2019 року виставка експонувалася у Піщанському районі. На разі її передано до Крижопільського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *