Шість континентів без літака: мандрівник Сурін встановив три рекорди України

Новини України

Мандрівник Артемій Сурін став першим українцем, що пройшов та об’їхав шість континентів без авіаперельотів протягом 280 днів, відвідавши 41 країну і перетнувши всі меридіани планети.

З урахуванням того, що українець здійснив глобальну подорож “Bіg Circle” за суворими традиціями Лондонського королівського географічного товариства і водночас знімав на відео з використанням дрона кожен із континентів, експертами Книги рекордів України зареєструвано три рекорди.

Про реєстрацію повідомила генеральний директор Книги рекордів України Ганна Крисюк, яка зустріла мандрівника в порту Чорноморськ.

У категорії “Подорожі” Артемій Сурін – перший українець, який обійшов усю Земну кулю та всі континенти планети за рекордний термін 280 днів. Рекорд внесено до Книги рекордів України”, – оголосила Крисюк.

Також у категорії “Подорожі”, продовжила Крисюк, “перша кругосвітня подорож здійснена українцем по всіх шести континентах планети Земля, який подолав 100 тисяч кілометрів, обійшовши Землю без використання авіаперельотів та не втративши контактів з поверхнею Землі, при цьому популяризуючи і репрезентуючи Україну у світі. Рекорд України встановлено”.

Експерти Книги рекордів України також зафіксували третій рекорд, наголосила Крисюк.

У категорії “Подорожі” перша безперервна кругосвітня подорож, здійснена українцем, під час якої були зняті на відео усі континенти на дрон-квадрокоптер. Рекорд України встановлено”, – оголосила гендиректор Книги рекордів України і привітала Суріна з досягненнями цих рекордів.

За словами Крисюк, представники української діаспори із семи країн уже запросили Суріна презентувати цю подорож.

Ми вами пишаємось“, – додала гендиректор Книги рекордів України.


У Чорноморську зареєстровано три рекорди України, встановлені мандрівником Суріним / Фото: Ніна Ляшонок, Укрінформ

Крисюк уточнила, що в середу, 24 липня, може бути зареєстровано, після експертної перевірки, ще один рекорд – відвідання українцем острова Піткерн, що є найвіддаленішим островом у Тихому океані.

Мандрівника привітав із встановленням трьох рекордів начальник Управління прикордонного контролю та реєстрації Адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк, що зустрічав мандрівника Суріна у порту Чорноморськ і взяв участь в урочистій церемонії.

Український бізнесмен і мандрівник Сурін відповів на запитання журналістів щодо вражень від навколосвітки, в тому числі сказав, що здійснив подорож виключно за власний кошт, витративши близько 140 тисяч доларів.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *