Скільки грошей отримають партії, які подолали 2% – точні цифри

Новини України

Політичні партії, які брали участь у дострокових виборах до Верховної Ради України, відповідно до Закону України “Про запобігання та протидію політичній корупції”, прийнятого восени 2015 року, будуть отримувати державне бюджетне фінансування на свою діяльність. За це фінансування вони повинні будуть щорічно звітувати, повідомляє “Громадське“.

Усього на отримання фінансування від держави можуть претендувати не менше 11 партій, тобто усі політичні сили, які зуміли подолати планку у 2%. 11 партій – рівно половина від усієї кількості заявлених на виборах політичних сил.

Кому дадуть більше всіх?

Більше всіх, звісно, отримає “Слуга народу”, яка лідирує із нищівним відривом від найближчих конкурентів – “Опозиційної платформи”. Скромні “слуги народу” отримають від держави 537 мільйонів гривень на інституційний розвиток на рік, що в сумі за п’ять років роботи Ради складе близько 2,5 млрд гривень.

Що отримають решта?

Щорічні “грошові призи” чекають й на інші десять партій, у яких рейтинг 2+% голосів. Зокрема, “Оппоплатформа” буде отримувати 141 млн грн/рік, “Європейська солідарність” – 109 млн грн/рік, ВО “Батьківщина” – 93 млн грн/рік та партія Вакарчука “Голос” – 77 млн грн/рік. Партії, які не пройшли до Ради, але набрали більше 2% голосів, теж не залишаться без грошей – “Сила і честь” буде отримувати 54 млн грн/рік, “Опозиційний блок”– 40 млн грн/рік, “Партія Шарія” – 38 млн грн/рік, Радикальна партія Ляшка -34 млн грн/рік, “Українська стратегія Гройсмана” – 27 млн грн/рік і ВО “Свобода” – 26 млн грн/рік.

Джерло: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *