На Вінниччині розпочинається дводенний фестиваль “БарРокКо”

Новини Вінниці

Сьогодні, 20 липня, у невеликому містечку Бар розпочинається фестиваль стильної музики «БарРокКо». Упродовж двох днів у ньому візьмуть участь 16 українських гуртів з різних міст України. Вони виступатимуть одразу на двох сценах головній та «молодіжній», де драйвуватимуть молоді виконавці-початківці. Їх послухати можна буде безкоштовно. А а от за доступ до головної сцени, де виступатимуть вже добре знані рок-гурти, доведеться заплатити. Квиток коштує від 100 грн.

Головним символом цьогорічного «БарРокКо» стане засновниця міста – італійська принцеса та польська королева Бона Сфорца. Тому крім музичної програми на фестивалі увага буде приділена і місцевій історії у вигляді тематичних екскурсій для туристів та костюмованих персонажів. Фішкою «БарРокКо» стане унікальне крафтове пиво, яке можна буде скуштувати лише на фестивалі.

Гостей розважатимуть реконструктори та костюмовані персонажі, які розповідатимуть цікаві історії та легенди, пов’язані з містом Бар. Любителі середньовічних нарядів зможуть приміряти костюм засновниці Бару, герцогині Міланської та неаполітанської принцеси. Крім того, на центральній площі гості зможуть скуштувати чимало страв за рецептами часів герцогині, а учасниці жіночого клуб «Бона Сфорці» буду усі вбрані у відповідні історичні костюми.

Як повідомляють організатори, концертну програму на головній сцені формуватимуть такі гурти, як «Auditoria band», «Хмарно з проясненням», «Franco» та «Badpit». Хедлайнером музичної події стане хмельницький рок-гурт «СH.SH Чумацький Шлях». Сцена з молодими гуртами – це проект колаборації чотирьох українських фестивалів (БарРокКо, Drive for Life, Respublica, Імпульс Фест) під назвою «Голос нової української хвилі», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду. У рамках цього проєкту виступить 10 молодих українських гуртів. Серед них – «Bojevilla», «Season of Melancholy», «Vovk», «Спека» (усі – з Києва), «Не лізь, бо вб’є» (м. Вінниця), «Piano» (м. Львів) та «Babay» (м. Хмельницький).

Для перевезення гостей фестивалю організували чартерні рейси, автобуси курсуватиме між Вінницею і Баром (із Західного автовокзалу) кожні 15 хвилин з 06:00 до 19:00. Одразу після закінчення концертної програми о 23:00 передбачається останній рейс з Бару, але на нього варто бронювати місця. Заночувати можна буде і на території фестивалю. Для цього діятиме наметове містечко або зайняти місце у гуртожитку, чи зняти номер в готелі.

Нагадаємо, вперше фестиваль було організовано в 2007 році рок-гуртами з Вінниччини. Його назва розшифровується як «Бар, рок і компанія». Після десятирічної перерви, барська громадська організація «Актив-Бар» відродила фестиваль.  третій рік поспіль організовує громадська організація «Актив.Бар» задля промоції Бара на території України та створення якісного культурного дозвілля для місцевої молоді.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Фото зі сторінки фестивалю у Фейсбук

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *