Понад 9 млн – це збитки від потрапляння хімікатів у річку Рось на Вінниччині

Новини Вінниці

На початку червня у селі Збаржівка Погребищенського району сталася дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль, що транспортував хімічні препарати захисту рослин від шкідників, опинився у притоці річки Рось, після чого загорівся і частина хімікатів потрапила у водойму. Зібравши всі матеріали, фахівці Державного екоінспекції у Вінницькій області встановили, що за результатами отруйного інциденту державі було завдано збитків на 9 мільйонів гривень. Відповідне повідомлення з’явилося вчора, 17 липня, на сайті відомства

«На підставі наданих матеріалів правоохоронними органами інспекцією, згідно з методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, проведено розрахунок розміру відшкодування збитків, загальна сума яких становить 9 328 617 ( дев’ять мільйонів триста двадцять вісім тисяч шістсот сімнадцять) грн. 98 коп. Зазначені матеріали направлені до Погребищенського відділення поліції», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 9 червня 2019 року водій автомобіля Mercedes-Benz Sprinter, який був без реєстраційних номерних знаків, врізався в дерево. Автомобіль перекинувся у притоку річки Рось, потім загорівся. Після локалізації було встановлено, що там знаходилися засоби захисту рослин в упаковці заводу-виробника з відповідними маркуванням, які були викрадені зі складів з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. У результаті загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з отрутохімікатами потрапила у водойму. За даним фактом прокуратурою Вінницької області відкрите кримінальне провадження за ознаками злочину щодо порушення правил охорони вод. Крім того, відкрите кримінальні провадження за фактом крадіжки гербіцидів з фермерських господарств області.

Олеся ШУТКЕВИ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *