Відвідувачів вінницького зоопарку рятуватимуть від спеки альтанками з туманом

Новини Вінниці

Подільський зоопарк готовий до спеки, яка прийде на Вінниччину, як прогнозують синоптики, вже наприкінці цього тижня. Адміністрація звіринцю подбала не лише про тварин, які є колекцією зоопарку, але й про відвідувачів.

Щоб прогулянки звіринцем були комфортними навіть у 30-градусну спеку, на його території встановили незвичайну альтанку. Зайшовши до неї, діти і дорослі зможуть освіжитись прохолодним туманом, який створює спеціальна установка.

Застудитися там нереально, оскільки туман м’який і приємний, – каже директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. – Такі системи зрошення є у багатьох європейських зоопарках і парках. Ми в них перейняли досвід.

Щоб очистити воду від солей, металів та інших небажаних домішок, її пускають через два фільтри. Після цього за допомогою спеціального компресора і форсунок перетворюють на туман.

Ми ставимо на таймер і система працює самостійно, – розповідає директор зоопарку. – Температура є небезпечною навіть для дітей. Для того, аби вона встигала прогріватися, форсунки підняли якомога вище. Мокрою людина не буде. Там тільки туман, як у теплиці.

Анатолій Іванець, генеральний директор ВОКСЛП “Віноблагроліс”, підрозділом якого є зоопарк, розповідає, що подібні зрошувальні системи є у вашингтонських зоопарках.

Джерело: vinagrolis.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *