У Вінниці діти, побачивши в квартирі крадія, сховалися під ковдру та писали батькам смс-ки

Новини Вінниці Топ

Це сталося торік у  травні.  У Вінниці двоє чоловіків змовилися обікрасти будинок на вул. Черняховського.  Один із них віджав металопластикове вікно та вліз у приміщення. В одній із кімнат були маленькі внуки власниці будинку. Діти злякалися, побачивши невідомого чоловіка, вкрились ковдрою та почали писати смс-повідомлення батькам про злодія. Не помітивши дітей, крадій  оглянув кімнати і в шафах знайшов ювелірні вироби на суму майже 55 000 гривень. Прикраси поклав у кишеню і  виліз з будинку через вікно.  На вулиці  його очікував подільник, який весь цей час спостерігав, щоб до будинку не повернулись господарі.

Злодії поділили крадене. Але раділи недовго, уже через декілька годин вони були затримані.  Виявилося, що обидва молодики – раніше вже судимі.  

Вінницькою місцевою прокуратурою до Вінницького міського суду було направлено обвинувальний акт за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникнення у житло).

Нині судом ухвалено обвинувальний вирок, яким засуджено одного з крадіїв до позбавлення волі на строк 5 років із звільненням від його відбування з іспитовим строком три роки, а  другого  – до позбавлення волі на три роки.

Вінницькою місцевою прокуратурою цей вирок буде оскаржено в апеляційному порядку, адже прокуратура вважає такий вирок явно несправедливими через його м’якість.

Юлія Барановська,  прокурор Вінницької місцевої прокуратури юрист 1 класу 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *