Поліця перевіряє: на Вінниччині зареєстровано факти порушення передвиборчої агітації

Новини Вінниці

Вчора, 15 липня, працівники поліції розпочали перевірку за трьома повідомленнями щодо порушення виборчого законодавства.

До Вінницького районного відділення поліції надійшло повідомлення, що у селі Стадниця посадова особа під час публічної промови закликала підтримати одного з кандидатів у народні депутати.

Ще одне повідомлення надійшло до немирівської поліції. Під час моніторингу соцмереж виявлена сторінка, на якій розміщені замовні матеріали проти одного з кандидатів в депутати.

До Ямпільського відділення поліції надійшло повідомлення, що у м. Ямпіль розміщенні рекламні стенди з зображенням одного з кандидатів в народні депутати України, які не містять вихідних даних про установу, яка здійснила друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск.

За цими фактами проводяться перевірки.

З початку передвиборчої кампанії до підрозділів поліції Вінниччини надійшло 127 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства, на правопорушників складено 11 адміністративних протоколів, по одному з яких є рішення про призначення штрафу.

Відкрито 3 кримінальних провадження: за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), ч.1 ст.358 КК України (за фактом заяви кандидата в депутати про те, що невідомі особи звернулися до ЦВК з підробленою заявою щодо зняття його кандидатури з виборчих перегонів) та ч.1 ст. 157 КК України (перешкоджання здійснення виборчого права) – за фактом звернення кандидата в депутати про реєстрацію ЦВК кандидата в депутати з таким же прізвищем та іменем.

За інформацією: Відділ комунікації поліції Вінницької області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *