Запаси на зиму: вінницькі лісівники заготовляють «смаколики» для диких тварин

Новини Вінниці

Лісівники Вінниччини заготовляють корм для зимової підгодівлі диких тварин. Як інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, працівники ДП «Хмільницький лісгосп» уже сьогодні дбають, щоб лісовим мешканцям було чим підхарчитись взимку.
Частину «смаколиків» заготовляють власними силами, а частину – закупляють.

Цього року для диких тварин (козулі європейської, зайця-русака, кабана, оленя плямистого, зубрів), що мешкають в угіддях Хмільницького лісгоспу, заплановано заготувати 114 тонн сіна (уже заготовили 50 тонн), 12,5 тис. шт. гіллячкового корму (заготували уже 10 тис. шт.). Для зубрів закуплять після завершення жнив 9,5 тонн зерна ячменю, 19 тонн кукурудзи, 10 тонн вівса. Також планують закупити 600 кг солі.

До того ж, у 2019 році з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділили 300 тис. грн. для охорони й догляду за зубрами (для закупівлі кормів та для витрат на здійснення охорони тварин, розвезення кормів).

Підгодівля диких тварин розпочинається у зимовий період – як правило, тоді, коли випадає перший сніг, і триває 100-112 днів. Лісівники підгодовують дичину, викладаючи заготовлені корми в годівниці та на підгодівельні майданчики. Така допомога дозволить звірині успішно перезимувати та привести навесні здорове молоде покоління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *