25 мільйонів Android виявилися заражені вірусом “Агент Сміт”

Новини Світу

25 мільйонів пристроїв Android виявилися заражені шкідливою програмою «Агент Сміт» Про це йдеться в новому дослідженні компанії з кібербезпеки Check Point, передає Naked Science.

Програма «Агент Сміт» показувала користувачам небажані оголошення. За словами фахівців з Check Point, найчастіше вона потрапляла на пристрій через популярні додатки, більшість з яких були іграми. Всі вони були завантажені через сторонні магазини додатків китайської компанії. 

Шкідлива програма змогла скопіювати популярні додатки на телефоні, зокрема WhatsApp і веб-браузер Opera, впровадити власний шкідливий код і замінити початковий додаток своєю версією, використовуючи уразливість в оновленні Google. При цьому «захоплені» додатки не перестають працювати нормально, що приховує шкідливість вірусу від користувачів.

Відзначається, що вірус «Агент Сміт» може бути використаний для захоплення банківських, торгових та інших додатків, а також крадіжки даних.

У зв’язку з цим фахівці компанії рекомендують власникам Android використовувати програмне забезпечення Ad Blocker, завжди оновлювати свої пристрої при появі запиту та завантажувати додатки тільки з магазину Google Play.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *