У кандидата в депутати від “Слуги Народу” на 15 вінницькому окрузі дід виявився героєм Другої Світової

Новини Вінниці

Багато історичних подій і фактів, нажаль, лишаються довгий час невідомими. Найчастіше це стосується історії війни. Минають десятиліття, поки знімають гриф секретності із архівних документів, і громадськість може дізнатися правду про події тих часів. Не стала винятком й історія нашого героя.

Пращук Володимир Григорович воював у Велику Вітчизняну Війну у 9-му Гвардійському повітряно-десантному стрілецькому полку 4-ї Гвардійської Овручської Червонопрапорної ордену Богдана Хмельницького повітряно-десантної дивізії 2 Українського фронту. Після закінчення війни самостійно розказувати про ті часи він відмовлявся. Одне повідомив – був розвідником. Тримав майже все усе у таємниці. Лише постійне дотримання суворих офіцерських правил життя та виховання дітей наводили на думку, що він був не простим солдатом.

Вже зараз розкриті військові архіви показали героїчні вчинки військового. Він отримав медаль «За відвагу» за взяття висоти 387. В документі про присвоєння нагороди сказано: «Пулеметчика 2 стрелкового батальона Гвардии красноармейца Пращук Владимира Григорьевича за то, что в бою с немецкими захватчиками за высоту 387 22.8.44 года уничтожил станковый пулемет и 7 солдат противника».


Розвідник. Мужній і сильний чоловік у спадок передав своїм нащадкам найкраще, що міг.

Така історія власного діда стала приємною несподіванкою для Пращука Віталія – кандидата від партії «Слуга Народу» у 15-му окрузі на Вінниччині. Так сталося, що спадково він отримав від свого діда «ген розвідника». Бо служив Віталій Юрійович на сході саме як розвідник. А зараз – офіцер запасу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Пращук Віталій любить згадувати, як дід виховував його «за уставом». Як вимагав від онука бути чоловіком із великої літери і захищати слабших, навіть під загрозою власної безпеки. Ці настанови Віталій Пращук запам’ятав назавжди.

Хочеться побажати, щоб наша країна якнайшвидше взнала всіх героїв минулих часів. Бо спадковий героїзм – величезна рушійна сила. Це як індикатор тих генів і рис, які в людині закладені ще від народження. Знаючи про героїчних предків, людина буде розуміти причини свого прагнення до справедливості та захисту оточуючих. Як Пращук Віталій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *