ВР підтримала закон щодо домашніх сонячних електростанцій

Новини України

Народні депутати України сьогодні ухвалили проект закону №10357 про внесення змін до статті 9-1 Закону України “Про альтернативні джерела енергії” щодо врегулювання питання генерації електричної енергії приватними домогосподарствами, передає кореспондент УНН.

Відповідне рішення підтримали 243 народних депутатів.

Проект закону розроблено з метою забезпечення прав та законних інтересів споживачів, що встановили або планували до кінця 2019 року встановити домашню сонячну електростанцію потужністю до 30 кВт. Метою законопроекту є усунення неузгодженості у визначенні порядку встановлення рівня “зеленого” тарифу для приватних домогосподарств, генеруючі установки яких виробляють електричну енергію з енергії сонячного випромінювання.

Законопроектом вносяться зміни до ЗУ “Про альтернативні джерела енергії” щодо визначення порядку розрахунку рівня “зеленого” тарифу для всіх приватних домогосподарств, які виробляють електричну енергію з енергії сонячного випромінювання без конкретизації вимог щодо їх розміщення та встановленої потужності.

Зазначене уточнення, як вказано у пояснювальній записці, усуває неузгодженість між положеннями закону, що дає споживачам право на встановлення домашньої сонячної електростанції потужністю до 30 кВт, проте не містить механізму встановлення “зеленого” тарифу для генеруючих електроустановок таких споживачів.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *