Bentley до сторіччя марки випустив електричний шестиметровий концепт-кар

Новини Світу

Bentley показав великий електричний концепт-кар EXP 100 GT, який покликаний дати уявлення про розкішний автомобіль класу Gran Tourer зразка 2035 року. Прем’єра новинки відбулася в штаб-квартирі компанії в Крю, її приурочили до 100-річного ювілею британської марки.

Довжина автомобіля, побудованого з карбону і алюмінію, становить 5,8 м, а ширина — 2,4 метра. Незважаючи на використання легких матеріалів, маса величезного концепту дорівнює 1900 кілограмам. Відмінною зовнішньою рисою стали масивні радіаторні грати, розділені навпіл мідною смугою, і також конічні головні фари, пише Autonews.

Для Bentley EXP 100 GT передбачена система повністю автоматичного управління. У розпорядженні водія і двох пасажирів — спеціальний «цифровий асистент». Під час поїздки він може виконувати різні інтерактивні та інформаційні функції — наприклад, розповісти про визначні пам’ятки, розташовані на маршруті.

Спілкування з віртуальним помічником відбувається за допомогою голосу або жестів, які розпізнаються кришталевими елементами на передній панелі та центральній консолі. За настрій відповідають спеціальні датчики та штучний інтелект — електроніка застосовує оптимальні налаштування кліматичної установки, освітлення та музичної системи залежно від сукупності багатьох факторів.

Bentley EXP 100 GT приводиться в рух чотирма електричними двигунами, в сумі здатними видавати від 800 до 1340 к. с. і 1500 Н·м крутного моменту. Автомобіль прискорюється з місця до першої «сотні» за 2,5 с., а його максимальна швидкість становить 300 км на годину. Без підзарядки концепт може проїхати до 700 км, а поповнити запас акумуляторів на 80% можна всього за 15 хвилин.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *