Абітурієнтам: стали відомі позиції вінницьких вишів у всеукраїнському рейтингу

Новини Вінниці Топ

На порталі Освіта.ua опубліковано щорічний консолідований рейтинг українських вишів. У ньому представлені 240 закладів вищої освіти, які оцінювались за результатами досліджень «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт», кожне з яких надає перевагу різним критеріям престижності ВНЗ. Знайшли своє місце в рейтингу і університети Вінниці.

Так, найкращим серед вінницьких, за версією Освіта.ua, є Національний медичний університет ім. М.І. Пирогова, що посів 20 позицію рейтингу. Одразу за ним, на 21 місці – Донецький національний університет імені Василя Стуса. На 36 місці – Вінницький національний технічний університет. Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського та Вінницький національний аграрний університет не потрапили до першої сотні українських вишів, розташувавшись на 119 та 173 сходинці рейтингу відповідно.

Цікаво, що лідерство у зведеному рейтингу Освіта.ua третій рік поспіль утримує Київський національний університет ім. Шевченка. До трійки найкращих вищів України також увійшли Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського та Харківський національний університет ім. Каразіна.

До зведеного рейтингу також увійшли результати семи міні-рейтингів: «Кращі класичні університети України», «Кращі приватні виші», «Кращі київські виші», «Кращі виші регіонів України», «Кращі педагогічні виші», «Кращі медичні університети України», а також «Кращі навчальні заклади областей України».

За результатами рейтингу «класичних» ВНЗ «Стусівський» університет увійшов до десятки найкращих.

Три виші: медичний університет імені Пирогова, ДонНУ і «політех» – у топ-10 навчальних закладів центрального регіону.

В свою чергу педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського посів 7 позицію у топ-10 кращих педагогічних навчальних закладів.

«Пироговка» має непогану шосту сходинку у топ-10 медичних вишів.

Вона ж очолює п’ятірку ВНЗ Вінниці.

До слова, за результатами проведеного Центром міжнародних проектів «Євроосвіта» рейтингу «Топ-200 Україна 2019», серед вишів Вінниці так само лідирує медичний університет.

За матеріалами: https://www.vinnitsa.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *