Поліція Вінниччини перевіряє 91 заяву про порушення виборчого законодавства

Новини Вінниці

До поліції Вінниччини надійшло 91 звернення щодо 85 випадків порушення виборчого законодавства, стосовно одного випадку порушене кримінальне провадження. Про це сьогодні, 9 липня, повідомили в головному управлінні нацполіції.

Наразі правоохоронці розглянули 44 звернення, за якими складено 6  адміністративних протоколів, по чотирьом десяткам повідомлень проходить службова перевірка. Найбільш поширене порушення – виготовлення та розповсюдження агітаційних друкованих матеріалів без вихідних даних. За фактом побиття одного з кандидатів порушено кримінальне провадження за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження).

Безпосередньо у день виборів правопорядок та безпеку громадян на Вінниччині забезпечуватимуть 4 991 працівник поліції, Національної Гвардії та ДСНС. Безпосередньо на території окружних та дільничих виборчих комісій   нестимуть службу 3 390 працівників вказаних відомств. В роботі з охорони публічної безпеки будуть задіяні 585 працівників поліції, ще 617 правоохоронців будуть «в резерві». Крім того, в обласному центрі працюватимуть вибухотехніки на випадок повідомлень про замінування у місті.  

Додамо, що обласне управління поліції розгорнуло ситуаційний центр для відслідковування подій, що розгортаються навколо виборчої кампанії. Створено робочу групу, яка цілодобово моні торить виборчий процес.  

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Олександр Сашньов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *