Новий броньовик “Козак-2М1” успішно пройшов випробування

Новини України

На Чернігівщині завершились державні випробування новітнього українського бронеавтомобіля “Козак-2М1” – машина без суттєвих поломок наїздила 15 тис. км.

Про це повідомив спецкор Інформагентства Міноборони України “АрміяInform” у м. Чернігові Олександр Штупун.

  • Новітній український бронеавтомобіль “Козак-2М1” пройшов державні випробування. Подолання машиною броду, болотистої місцевості, зимового бездоріжжя, десантування через верх та безліч інших питань понад півроку вивчали спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що знаходиться у Чернігові. Загалом машина без суттєвих поломок наїздила 15 тисяч кілометрів, – поінформував Штупун.

Посилаючись на фахівців випробувальної установи, Штупун розповів, що в бронеавтомобілі встановлена повністю незалежна підвіска, яка дозволила підвищити корисне навантаження та плавність ходу. Також є можливість блокування всіх коліс

Пройшло випробування і розміщене у спеціальній тарелі на даху машини озброєння. Після серії стрільб у станок для кулемета НСВ калібру 12,7 мм були внесені конструктивні зміни.

Іншими перевагами нової модифікації “Козака” перед своїми попередниками є також збільшення на понад 1000 км запасу ходу зі 100 до 120 см – глибини подолання броду.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *