У Вінниці завершився рекордний дитячий шаховий турнір

Новини Вінниці

Шаховий турнір «Золота молодь», завершився у Вінниці 7 липня. Змагання, визнані національним реєстром рекордів наймасовішими в Україні міжнародним дитячим шаховим форумом, відвідали 648 учасників з Ізраїлю Шотландії, Молдови, Білорусі та інших країн.

В наймолодшій групі (до 6 років), в якій виступали лише 38 спортсменів, переміг киянин Михайло Неживенко. Він став чемпіоном із результатом 8 очок із 9 можливих. А єдина іноземна шахістка, Анастасія Севастьянчук (Білорусь) посіла непогане п’яте місце.

В категорії до 8 років грав 141 спортсмен. Тут першість утримав чемпіон Києва Кирило Нєжинцев – 8,5 очки.

  • Думаю, з нагоди цієї перемоги батьки куплять мені подарунки. Розраховую на великий конструктор із ракетою. Шахи для мене цікаві тим, що після перемог отримуєш призи. Змагання у Вінниці дуже сподобалися, – каже Кирило Нєжинцев.  

А вінничанин Микола Бубело відстав на очко, поділив 2-4 місця, а за додатковим коефіцієнтом здобув бронзову нагороду. Наш гість, Дмитро Губін із Молдови, посів високе четверте місце. 

  • Я задоволений своїм виступом. Хоча, зрозуміло, прагнув стати чемпіоном. Шахи – це інтелектуальна гра, яка мені дуже до вподоби. Люблю перемагати за рахунок власного розуму, – говорить Микола Бубело.

В групі до 10 років виступало найбільше учасників – аж 181. Тут лідерство захопив і утримав чинний чемпіон України Артем Дячук (Дніпро) – 8,5 очки. На пів-очки менше набрав чемпіон Європи Ігор Самуненков (Київ). Білорус Микита Каханський увійшов до п’ятірки найкращих.  

В категорії до 12 років лідерство зберіг чемпіон України Михайло Тобак (Одеська область) – 7,5 очки. Непогано виступив Маріус Кодріану (Молдова) – п’яте місце. Тут загалом виступали 178 спортсменів.

Нарешті, в найстаршій групі (до 14 років) по 7 очок набрало одразу п’ять спортсменів. Кращий коефіцієнт виявився у киянина Олександра Вакуленка. Серед іноземців непоганий результат показав рейтинг-фаворит Максим Царук (Білорусь) – 6,5 очки. Загалом за медалі в категорії боролися 112 учасників.   

За підсумками турніру були вручені 210 призів – це не лише Кубки і грамоти, а й грошові суми та шахова продукція. Загальний призовий фонд склав понад 0,5 млн. грн.  Наступного року організатори планують збільшити призовий фонд в турнірі «Золота молодь», залучити на нього 800 – 1000 учасників, в тому числі й більше іноземців.

За матеріалами: прес-служба Вінницької обласної федерації шахів    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *