Поради лікаря вінничанам, що потерпають від сезонної алергії

Новини Вінниці

В Україні продовжують цвісти рослини родини айстрових, до яких за декілька тижнів більш активно доєднається полин. Про це повідомляється у даних Європейської аероалергенної мережі.

А поки що тим, у кого діагностована алергія до пилку амброзії, полину, соняшника та інших рослин родини айстрових, не рекомендується нюхати ромашку та схожі на неї квіти, які продовжують цвісти в Україні.

Пилок айстрових має шипи, а тому легко чіпляється до слизової носа, розбухає і виділяє алергени. Через перехресну алергенність білків ромашки із білками її інших родичів з родини айстрових, людям, чутливим до пилку названих рослин не можна й пити ромашкові або чаї з календули. У таких пацієнтів існує ризик виникнення синдрому оральної алергії.

Концентрації пилку липи, що мають невисоку алергенність, будуть низькими, а тому й ризик виникнення полінозу до пилку липи оцінюється як дуже низький. Проте, людям, що мають сезонну алергію, не рекомендується нюхати квітки липи та з обережністю вживати мед, зібраний з цієї та інших рослин.

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *