У Вінниці кандидатка в депутати рекламується на таксі

Новини Вінниці

У Вінниці на деяких автомобілях таксі розміщена політична реклама кандидатки в народні депутати України по виборчому округу №12 Людмили Ваколюк (суб’єкт висування – політична партія ВО «Батьківщина»).

Агітацію з ознаками порушення спостерігачі ОПОРИ зафіксували 3 та 4 липня на кількох автомобілях таксі. Плакати із написом «Ваколюк Людмила. 12 округ. Слуга народу та Батьківщини!» та «Ваколюк Людмила. 12 округ. Твій вибір – моя відповідальність!» розміщені на задньому або боковому склі автомобілів.

ОПОРА нагадує, що розміщення політичної агітації на громадському транспорті, у тому числі таксі, заборонено Законом України «Про вибори народних депутатів України». 

Відповідно до частини 9 статті 74 закону «Про вибори народних депутатів», розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, розміщення політичної реклами у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації, у тому числі політичної реклами, через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, у транспортних засобах громадського користування забороняється”.

Згідно зі статтею 212-14 КупАП, порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях громадянином – тягнуть за собою накладення штрафу від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.Порушення встановленого законом порядку розміщення агітаційних матеріалів чи матеріалів політичної реклами підприємствами – розповсюджувачами реклами – тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Галина Сегеда, комунікаційниця Громадянської мережі ОПОРА у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *