Подільський зоопарк запрошує на святкування Івана Купала та пропонує розважальну програму

Новини Вінниці

Відчути магію найдавнішого слов’янського свята Івана Купала, яке вже традиційно влаштує на своїй території Подільський зоопарк, вінничани та гості міста зможуть 7 липня.

Розважальна програма розпочнеться з театралізованої вистави «Свято Івана Купала» за участю Русалоньки, Водяного та інших химерних казкових героїв. 

Захід розрахований на різні вікові групи та інтереси, тож усі відвідувачі зможуть взяти участь у різноманітних конкурсах та програмах. 

Вже традиційно, у рамках програми, відбудеться урочисте прибирання купальського дерева Марени, майстер-клас із плетіння вінків та конкурс на найкращий віночок. А пироги з вишнею від Солохи, не залишать нікого байдужим.

Цікавинкою купальського дійства стане Кузня-шоу «Ковальський гостинець», яка у 2018 році стала переможцем конкурсу стартапів та отримала грошову підтримку з обласного бюджету. Коваль Роман продемонструє гостям свята вміле володіння ковальськими знаряддями та поділиться секретами виготовлення кованих виробів.

Також на Івана Купала малечу розважатимуть улюблені аніматори. Доповнить феєрію і популярне серед вінничан шоу мильних бульбашок.  

Наприкінці свята дівчата загадуватимуть бажання та пускатимуть на воду власноруч виготовлені віночки, після чого найсміливіші учасники дійства зможуть пройти обряд очищення вогнем та стрибнути через купальське вогнище. Перестрибуватиме через «вогнище» і малеча. Втім, зробити це зможуть лише відчайдухи, бо «палатиме» воно з кропиви.

Святкова програма триватиме з 15 до 19 години. 

Джерело: vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *