Наймасовіший в Україні: у Вінниці стартував рекордний дитячий шаховий турнір

Новини Вінниці

У Вінниці урочисто відкрили міжнародний дитячий шаховий фестиваль «Золота молодь». Змагання, в яких взяли участь 648 юних шахістів з України, Ізраїлю, Білорусі, Молдови, Шотландії, Угорщини, Чехії, Швеції та інших країн стартували вчора, 3 липня, у ТРЦ «Мегамолл». Національний реєстр рекордів визнав турнір наймасовішою дитячою шаховою подією в Україні.

Експерт реєстру Павло Горішевський, ретельно порахувавши учасників, вручив диплом про встановлення рекорду головному організатору змагання «Золота молодь», голові Вінницької обласної шахової федерації. Міжнародному гросмейстеру Аркадію Найдічу. Відповідні сертифікати отримає й кожний учасник заходу.

  • Турнір ми назвали «Золота молодь», адже практично всі шахові таланти України зараз знаходяться у Вінниці. Ми раді тому, що на наше змагання завітали спортсмени Ізраїлю, Білорусі, Молдови, Шотландії, Угорщини, Чехії, Швеції та інших країн. Турнір, де грають понад 600 спортсменів одночасно, запам’ятається дітям. Це великі емоції і хвилювання, – каже Аркадій Найдіч. – Шахи – це елітний вид спорту, який є дуже популярним в багатьох європейських країнах. Їх включають до шкільної програми тощо. Взагалі шахи – одна з найбільш популярних настільних ігор. В Україні шахи завжди перебували на високому рівні, недарма збірна цієї країни здобувала медалі на Олімпіадах, а в індивідуальному заліку українці були чемпіонами світу.   

За матеріалами: Прес-служба Вінницької обласної федерації шахів    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *