Boeing виплатить $100 мільйонів сім’ям загиблих в авіакатастрофах

Новини Світу

Авіабудівна компанія Boeing пообіцяла виплатити 100 мільйонів доларів протягом кількох років сім’ям загиблих і постраждалим під час двох авіакатастроф літаків 737 Max. Про це повідомляє DW.

  • Boeing просить вибачення за трагічну втрату життів в обох аваріях, ми роками пам’ятатимемо про ці втрачені життя, – сказав генеральний директор Boeing Денніс Муйленбург.

У компанії заявили, що частина грошей піде на витрати на проживання і на подолання труднощів, яких зазнали сім’ї загиблих.

Представники Boeing також висловили намір співпацювати з місцевими урядами та неурядовими організаціями для “забезпечення витрат на життя” та стимулювання економічного розвитку в регіонах, які постраждали від аварій літаків, що належали авіакомпаніям Ethiopian Airlines і Lion Air.

Раніше Федеральне управління цивільної авіації США (FAA) виявило новий дефект у програмному забезпеченні моделі літака Boeing 737 MAX, який може становити потенційний ризик для безпеки. Компанія має усунути цей недолік. Заборону на експлуатацію цієї моделі Boeing скасують, коли її буде визнано безпечною.

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року невдовзі після зльоту розбився Boeing 737 MAX індонезійської бюджетної авіакомпанії Lion Air. У березні цього року також невдовзі після вильоту з аеропорту Аддіс-Абеби впав такий самий літак авіакомпанії Ethiopian Airlines. В обох випадках експерти відзначають порушення траєкторії і швидкості набору висоти з подальшим неконтрольованим падінням лайнерів. В результаті аварій загинули 346 осіб.

Більшість країн світу, включно зі США, заборонили експлуатацію Boeing 737 MAX до закінчення розслідування.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *