Купальські свята у Вінниці: з Лері Вінном, Food Fest, бібліотекою та вогнищами

Новини Вінниці

Вінничанам цьогоріч пропонують святкувати  Івана Купала  протягом трьох днів.

Так, 5-7 липня з 12 до 22 години відбуватиметься  купальський пікнік Vinnytsia Food Fest у парку Дружби народів біля Вишенського озера. Там працюватимуть  бібліомістечко «Читай місто», лекторій та кінотеатр під відкритим небом, vip-лаундж з вишуканою кухнею, Dj-place,  відбудеться фестиваль водних видів спорту.  Ввечері – концерт, зокрема, виступ екс-вінничанина Лері Вінна зі старими та новими піснями. А ще

можна буде пострибати через купальське вогнище, дізнатись чимало нового про культуру вживання їжі в Україні та США та  взяти участь у смачних конкурсах.  

Івана Купала відзначатимуть і в мікрорайоні Сабарів. Там 6 липня з 18-ї до 22-ї години у рамках Мистецьких вихідних пройдуть майстер-класи з плетіння віночків,  ігрові та концертні програми. 

  • Відзначення свята Івана Купала у Вінниці, – каже перший заступник директора департаменту культури Вінницької міської ради Ольга Дернова, – але вже другий рік поспіль наш купальський пікнік об’єднується з «Vinnytsia Food Fest». Епіцентром свята стане наша головна сцена, де відбуватимуться кожного дня цікаві концертні програми. А 7 липня ми розпочинаємо свято з традиційних купальських пісень, хороводів, вінничани матимуть змогу сплести свій ексклюзивний купальський вінок, який можна буде пустити у Вишинське озеро. Унікальною цьогорічна програма буде й тому, що ми зробимо сальса-фест, тобто поєднаємо купальське свято з сальсою. Плануємо зробити ще пінну вечірку. А фіналом стане традиційне запалення купальського вогнища. Із 13:00 до 18:30 вінничани зможуть спробувати себе в таких водних видах спорту, як веслування на човнах «Драконах», рафтингу та SUP-дошках. 

Івана Купала відзначатимуть і в мікрорайоні Сабарів. Там 6 липня з 18-ї до 22-ї години у рамках Мистецьких вихідних пройдуть майстер-класи з плетіння віночків,  ігрові та концертні програми. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *