На Вінниччині підраховують збитки від учорашньої негоди

Новини Вінниці

Учора у південних районах Вінницької області, зокрема Томашпільському, Тульчинському, Крижопільському, Могилів-Подільському, Теплицькому та Чернівецькому районах пронісся буревій. Внаслідок шквального вітру і сильної грози попадали дерева, які пошкодили лінії електропередач, покрівлі житлових будинки та заклади соціальної сфери. За інформацією Вінницяобленерго, на вечір вчорашнього дня знеструмленими були 96 населених пунктів регіону. Станом на ранок 3 липня без світла залишалися 57 сіл. У області розгорнута робота оперативних штабів, вони визначатимуть ступінь ушкодження об’єктів та шляхи подолання наслідків надзвичайної події.

  • За оперативними даними випадків підтоплень немає, пошкодження об’єктів відбулося внаслідок сильного вітру і повалення дерев, – зазначив заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник. – За попередніми підрахунками найбільше постраждав Чернівецький район. Всього в області пошкоджено 359 будинків та близько 4 тисяч листів шиферу. Наразі ситуацію, що склалася внаслідок негоди, класифікують як надзвичайну подію. Це пов’язано з уточненням даних щодо кількості збитків у районах області.

Він додав, що підрозділами профільних служб області постраждалим районам надано допомогу з розчистки доріг від повалених дерев, а також вживаються усі необхідні заходи з відновлення покрівель будинків та енергоживлення. Про відшкодування збитків громадянам, чиї помешкання постраждали від негоди. Акти обстеження помешкань будуть складені після ліквідації надзвичайної ситуації.

Олеся ШУТКЕВИЧ

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *