У зоопарку Вінниці верблюжа полюбляє фотографуватися

Новини Вінниці

Верблюжа Зік у Подільському зоопарку народилося місяць тому. Не могло навіть звестися на  довгі худорляві ніжки, щоб підійти ближче до мами. Тепер малюк впевнено стоїть на своїх чотирьох, гуляє  вольєром, із задоволенням ссе материнське молоко та пізнає навколишній світ.

Зік помітно підріс, а його вага збільшилась у півтора рази. З кожним днем він стає самостійнішим. Хоча від мами далеко не відходить. Разом із нею малюк зустрічає всіх відвідувачів та позує на їх фотокамери і смартфони.

Працівники зоопарку, що доглядають за Зіком, розповідають, що він любить полежати, відпочити. Кожні три години верблюжа підходить до мами і просить, щоб вона його погодувала.

Працівник із догляду Леонід Буркан розповів, для того, щоб материнське молоко верблюдиці було достатньо калорійним, до її раціону щодня додають  моркву, буряк, комбікорм.

Верблюдиця поступово «вдягається» у нове хутро. Деінде на ній вже проступають нові яскраві пасми. Активно линятиме верблюдиця ще протягом двох тижнів. Втім, менш виражений процес линьки триватиме до кінця літа.

У зоопарку розповідають, що тварина не любить, коли її вичісують. Починає помітно турбуватися, коли її зачіпають. Такий неспокій може негативно вплинути на емоційний стан мами, яка наразі вигодовує маля. Тож працівники зоопарку намагаються без потреби верблюдицю з дитинчам не зачіпати.

За інформацією: прес-служба Подільського зоопарку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *