У Києві вилучили рекордну партію кокаїну на $60 мільйонів, – поліція

Новини України

Правоохоронці вилучили 400 кг кокаїну вартістю 60 мільйонів доларів.

Про хід спецоперації розповів на брифінгу голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє Укрінформ.

  • Проведено низку затримань та більше десятка обшуків. В результаті цього вилучено 400 кг наркотичного засобу “кокаїн”, чистота якого більше 90%. Загальна вартість “зілля” становить близько $60 мільйонів“, – зазначив Князєв.

Він додав, що правоохоронці викрили діяльність міжнародної групи злочинців, які постачали наркотики з країн Латинської Америки до західної Європи.

Голова Нацполіції розповів, що 19 червня в результаті операції було затримано перших трьох причетних до транспортування та реалізації наркотиків громадян України. Так, внаслідок обшуків правоохоронці вилучили першу партію наркотиків – 270 кг.

  • 1 липня інша частина злочинців з’явилась у полі зору Нацполіції: вони прилетіли в Україну, і ми вилучили залишки у два етапи – 70 і 60 кг кокаїну – у транспортних засобах і в кількох місцях складування на території Києва“, – зазначив Князєв.

За його словами, наразі шістьом учасникам злочинного угруповання уже обрали запобіжні заходи. Серед затриманих є громадяни Нідерландів і Великої Британії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *