На Вінниччині перевіряють законність використання прибережно-захисних смуг

Новини Вінниці

Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області ініціювало перевірку прибережної захисної смуги вздовж річки Південний Буг на території Стрижавської селищної ради Вінницького району.

У результаті перевірки було встановлено землекористувачів земельних ділянок. В ході обстеження виявлено низку фактів порушень  вимог земельного законодавства України. Найпоширеніші є порушення вимог ст.168 Земельного кодексу України (здійснення зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) за відсутності на те дозволу; порушення вимог ст. 125,126 Земельного кодексу України (самовільне зайняття земельної ділянки). Масовим явищем є невиконання вимог щодо використання земель за цільовим призначенням –  на понад 20 земельних ділянках, які є прибережно-захисними смугами уздовж р. Південний Буг викопано копанки.

Про всі факти складено акти перевірки, а порушникам направлено повідомлення про виклик для надання пояснень.  Нині державними інспекторами на одного порушника  складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено постанову про адміністративне стягнення. В разі неявки на визначену дату інших порушників будуть направлені листи до ГУ Нацполіції у Вінницькій області про розшук громадян та доправлення їх в порядку ч. 1 ст. 259 КУпАП та ч. 1 ст. 263 КУпАП для складення державними інспекторами протоколів про адміністративне правопорушення, визначення розміру шкоди завданої внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок та притягнення даних осіб до відповідальності.

За інформацією: vin.gov.uа 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *