30 кілометрів «вінтажного» ралі: на Вінниччині відбувся ретро-велопробіг

Новини Вінниці

Село Іванів Калинівського району на один день стало центром велосипедного руху на Вінниччині. Тут 29 червня відбувся ретро-велопробіг Le Voyage Vintage. Учасники ралі на старих велосипедах та в образах, що відповідають моді 70-х – 80-х років, здолали 30 кілометрів, проїхавшись за маршрутом Іванів – Іванівська Слобідка – Уладівка – Матяшівка – Гущинці – Іванів. Репортаж про подію підготувало видання «Калинівка city».

Велосипедистів зустрічав червоний транспарант, на якому білим по червоному було написано: «Хай живе велосипед. Вдаримо велосипедом по вихлопним газам». Старт великій вінтажній подорожі дав гарматний постріл.

  • Існує хибна думка, що для їзди потрібен крутий велосипед з кількома швидкостями, – каже один з організаторів ралі Олександр Царевський. – Насправді, потрібне лише бажання, а яким буде велосипед – не головне.   

Багато хто з учасників до своїх ретровелосипедів підібрав і відповідний одяг, щоб гідно представляти епоху.

  • Мій велосипед з 90-х, і я хотіла йому відповідати, – каже Дарія Ланова. Вбрання допомогла підібрати сестра. В мене були певні сумніви, чи доречно вирушати у велопробіг у сукні. Але зараз я у сукні і з цим чудовим «конем».

Дарія разом з сестрою Анастасією вирішили брати участь у цьому ралі, як тільки взнали про його проведення.

  • Даша мені по – доброму заздрила, що я брала участь у двох велозаїздах, – каже Анастасія Ланова.
  • Мене надихнула сестра. Вона казала – Дашо, ми повинні, ми повинні піти, в тебе канікули, треба зробити це літо незабутнім. Ми вирішили, що маємо сюди прийти і «зробити» ці 33 кілометри, – завзято розповідає Дарія.

У Миколи Федчишина, керівника велогуртка та активного пропагандиста їзди на велосипеді, напередодні поламався ретровелосипед. А от аксесуари залишилися. Усю дистанцію ралі Микола проїхав з сумкою, яку йому спеціально для такого випадку подарував дідусь, який працював у селі листоношею.

Одним з героїв ралі став Богдан Воронюк. Він подолав тридцятикілометрову дистанцію на дитячому велосипеді. Йому було важко, але він дотерпів, за що на фініші отримав вітання від досвідчених велосипедистів.

Кожен з учасників ралі отримав на фініші сувенірну медаль, яка разом із враженнями, отриманими на трасі, нагадуватиме про участь у такому незвичному дійстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *