На кулінарному фестивалі у Вінниці вшановують пам’ять загиблого польового кухаря

Новини Вінниці Топ

У Центральному парку Вінниці сьогодні розгорнулась велика польова кухня. Там на Фонтанній площі триває кулінарний фестиваль пам’яті загиблого в АТО польового кухаря Тараса Сича. Відвідувачів частують традиційними «солдатськими» стравами, а також шашликом, смаженим кабанчиком, пловом, печеної картоплею та іншими смаколиками.

  • За традицією готуємо борщ, куліш та козацьку кашу. Все те, що ми готували колись разом із Тарасом для солдатів, –сказала добра знайома Тараса Сича, волонтерка Валентина Погребняк

Аби почастуватись, відвідувачам необхідно заплатити благодійний внесок на суму від 50 гривень і отримати спеціальну фестивальну тарілку. Втім деякі страви, зокрема шашлик чи пиріжки, можна придбати і просто так. Всі кошти від проданої їжі підуть на покупку рюкзаків із медичними препаратами для військових в зоні ООС.  

Долучилися до благодійного заходу і навчальні заклади міста. Так, кухарі Центру професійно-технічної освіти №1 приготували для гостей фестивалю пиріжки, які продають по 5 гривень.

  • Ми прийшли сьогодні попрацювати, щоб допомогти зібрати кошти для наших військових. В нас пиріжки з капустою, горохом та яблучним повидлом

Втім, їжа – не єдина розвага для відвідувачів. На фесті можна ознайомитись із різними зразками озброєння української армії, а також розібрати та зібрати автомат Калашникова чи пістолет Макарова. А для дітей – майстер-клас з декупажу на гільзах та виготовлення оберегів для солдат на передовій.

  • Ми кожен місяць їздимо на фронт, передаємо бійцям дитячі малюнки та обереги. Вони з великою ніжністю ставляться до дитячих робіт, – розповіла волонтерка громадської організації «Мольфар» Ольга Пінаєва

До слова, Тарас Сич пішов на фронт з майдану, служив польовим кухарем у добровольчому батальйоні «Київська Русь». До війни працював будівельником. На волонтерських засадах допомагав ремонтувати монастир. Загинув 13 лютого 2015 року у «Дебальцевському котлі», ворожий снаряд розніс його кухарську палатку. Тарасові було 48 років. Фестиваль польової кухні на його честь відбувається у Вінниці вже в п’яте.

Олександр Сашньов 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *