Які “швидкі”закуплять для пілотного проекту на Вінниччині

Новини Вінниці Топ

У середу, 26 червня, на сесій Вінницької облради депутати виділили Департаменту охорони здоров’я 15 млн грн на співфінансування закупівлі спеціального санітарного транспорту для пілотного проекту «Реформування системи екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

А сьогодні, 27 червня, у МОЗ відбулася друга робоча нарада з підготовки до тендеру на закупівлю автомобілів швидкої допомоги за участю виробників спецавтомобілів та представників регіональних центрів екстреної медицини.

Чотири виробники презентували свої “швидкі”. Компанія ТОВ “Бріорсон Моторс” представила спецавто на базі шасі Hyundai Н350, ТОВ “Віді Юнікомерс” – на базі Ford Transit, ТОВ “Аіс” – на базі Renault Master, ТОВ “Автоспецпром” – на базі Peugeot.

Представники центрів екстреної медицини попросили експертів МОЗ при розробці тендерної документації передбачити, щоб все медобладнання було сертифіковано, згідно з ДСТУ, та укомплектувати “швидкі” апаратами штучної вентиляції легень, капнографами і апаратами ЕКГ з телеметричним модулем для передачі даних і отримання віддаленого ув’язнення. Крім того, представники регіонів зажадали забезпечити бригади “швидкої” комфортними умовами для безпечної їзди. Зокрема, оснастити автомобілі підігрівом дзеркал і лобового скла, парктроніком, кондиціонером, повноцінним освітленням в салоні.

Нагадаємо, згідно з постановою Кабміну від 22 травня 2019 року №425 “Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо розвитку системи екстреної медичної допомоги у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях та м. Києві та створення оперативно-диспетчерських служб” в названих областях і столиці за рахунок субвенції на умовах співфінансування з місцевими бюджетами (не менше 25% з місцевих бюджетів) до кінця 2019 року повинні бути закуплені автомобілі швидкої допомоги. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *