На Вінниччині чоловік перетворив свою квартиру на туалет, від смороду та бруду потерпають сусіди

Новини Вінниці Топ

Житель Турбова, що в Липовецькому районі, зробив зі своєї квартири на другому поверсі туалет і затоплює сусідів сечею та фекаліями. Мешканці будинку вже два роки задихаються від смороду. Звертаються до різних інстанцій, та поки – марно… 

У  цій квартирі в старенькій двоповерхівці знаходитися довше п’яти хвилин неможливо. Смердить страшенно, бо скрізь стоять відра з сечею. Їдкий запах роз’їдає очі і не дає дихати. Та це зовсім не заважає власнику квартири Анатолію Волощуку. За два роки він перетворив на туалет усі свої три кімнати.  Сеча та фекалії – всюди. Говорить, що каналізації в будинку немає, а ходити у туалет на вулицю, як усі сусіди, – не може. Тож замість унітазу – в нього відра, пластикові пляшки та навіть тарілки. Іноді випорожнюється просто на підлогу. Все це тече в під’їзд та квартири сусідів. Люди не витримали і ледь не силоміць змусили чоловіка  винести частину бруду  на смітник. А ще частину залишив просто в під`їзді.

Сусідка Ганна Щур розповідає:

  • Він виносив, але  не міг все це винести та поставив усе це в коридорі,  і воно все почало  текти, у мене в квартирі той запах став ще дужчим. А в нього під ліжком ще балія з нечистотами залишилася…

Мешканці будинку звертались по допомогу до сільради.

Віктор Дармограй,  заступник Турбівського сільського голови пояснює:

  • Анатолій Волощук  живе в будинку загального користування, він повинен підтримувати й порядок. Є стаття така в законодавстві, але він не виконує своїх прямих обов’язків.

Ось, власне, і все, що почули бідні сусіди Волощука від представника місцевої влади. За словами мешканців злощасного будинку,  квартиру на туалет Анатолій Волощук перетворив після смерті матері. Психологи вважають, що в чоловіка – сильний психологічний розлад.

Тетяна Нікіфорова,  психолог, бачить ситуацію так:

  • Це таке сильне відхилення, розлад особистості. У 99,9 % випадків це пов`язано з психічною травмою, з утратою близьких,  до яких людина була сильно прив`язана.

У свою чергу, фахівці держпродспоживслужби кажуть, що в квартирі Анатолія Волощука можуть бути небезпечні інфекції.

Олександр Сорочан,  заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області переконаний:

Робить з своєї, з свого помешкання помийну яму. – Це, звичайно,  небезпечно. Він робить із свого помешкання помийну яму. І для нього, в першу чергу,  і для оточуючих  – це дуже небезпечно. Дизентерія – це найперше, що їм загрожує.

Досвідчений адвокат Роман Корченюк запевняє, що, попри всю небезпеку, силоміць відправити Анатолія Волощука на психічну експертизу неможливо:

  • Нині існує винятковий  перелік підстав для того, щоб можна було особу позбавити права власності, а такої підстави, як порушення санітарних норм,  там немає. За антисанітарію Анатолія Волощука можна притягнути до адміністративної відповідальності. Тоді він заплатить штраф  – аж п’ятдесят гривень. Судитись із ним – теж не вихід, адже слухання можуть затягнутись на роки. Потрібно вдосконалювати законодавство. Лише тоді небезпечних сусідів влада зможе силоміць виселяти з квартир.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *