Волонтери, ветеран АТО та заступники голови ОДА: вінницькі кандидати від «Європейської солідарності»

Новини Вінниці

Стало відомо, хто з вінничан йде до Ради в команді Порошенка

Реєстрація у ЦВК кандидатів-мажоритарників стала головною подією політичного життя Вінниччини останніх днів. Весь місцевий істеблішмент, а також журналісти, активісти та усі політично активні громадяни ледь не щогодини відвідували сайт виборчої комісії, щоб перевірити наявність у списках претендентів на депутатське крісло тих чи інших імен. Найбільша інтрига розгорнулася навколо кандидатів від нових політичних сил, зокрема від «Європейської солідарності». Партія, що на прийдешніх виборах «боротиметься» за національно свідомий, проєвропейський електорат, висунула на мажоритарних округах Вінниччини кандидатів, що повністю відповідають світоглядним інтересам її виборця.

Хоча чимало колишніх поплічників Петра Порошенка «перевзулися» в проміжку між президентськими та парламентськими виборами, перейшовши до інших політичних сил, для п’ятого Президента України це не стало проблемою. Навпаки, в команді Порошенка відкрилися двері для нових у політиці людей.

Так, на 17 окрузі (Гайсинський, Бершадський, Теплицький, Тростянецький, Ладижин) буде змагатися за мандат нардепа герой АТО Олександр Грамарчук (позивний «Гром»), який має велику підтримку від побратимів та громадського сектора.

На 12 окрузі (Замостя та Вінницький район) чинний нардеп Олексій Порошенко «поступився місцем» Олені Верлан – волонтерці, очільниці громадської організації «Миротворець України», матері чотирьох дітей (двоє із них-  в ООС (АТО), викладачці Вінницького національного університету ім. Пирогова. Самого Олексія не буде серед кандидатів ні в округах, ні в партійних списках.

До речі, нові обличчя з Вінниччини з’явилися і в партійному списку «Європейської солідарності». Серед них – лідер вінницького автомайдану 2014 року, громадський діяч, лікар-ортодонт Анатолій Почтар та директор Головного центру виховної роботи Вінницького Національного Технічного Університету Анатолій Теклюк. Окрім роботи в університеті, пан Анатолій очолює обласну організацію «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та є засновником руху інтелектуальних ігор «Кіт Баюн».

Із перевіреної команди Порошенка вінничани також зможуть голосувати за першого заступника голови ОДА, очільника «Європейької Солідарності» Вінниччини Андрія Гижка. Він балотуватиметься на 11 виборчому окрузі (центр Вінниці та частина Вінницького району), де народився та виріс. Андрій Гижко – єдиний представник нинішньої вінницької влади, який пройшов школу громадянської освіти та не на словах, а на ділі знає, що таке «третій сектор» та громадські організації.

Відстоюватимуть свої депутатські мандати чинні народні обранці, які йшли з Петром Олексійовичем пліч-о-пліч в політиці. Це Іван Мельничук на 14 окрузі, Руслан Демчак на 18 окрузі та Іван Спориш – 15 виборчий округ. Останній, за рейтингами ефективності діяльності парламентаріїв,  посідає перше місце та є лідером серед нардепів-реформаторів за рейтингом VoxUkraine.

Спробують свої сили в боротьбі за округа і теперішні представники обласної влади. Одразу два депутати облради від Блоку Петро Порошенка йдуть на парламентські вибори. Це Михайло Вдовцов – голова Ямпільської РДА, молодий керівник, який прагне надати нового економічного розвитку прикордонним районам України (маючи досвід розвитку трьох – Могилів-Подільського, Ямпільського та Піщанського). В свою чергу, молодий та амбітний голова фракції БПП, заступник голови ОДА  Олександр Крученюк хоче представляти 13 виборчий округ у Верховній Раді (Козятинський, Хмільницький та Калинівський райони).

Витриманий у ЄС і гендерний баланс. Окрім Олени Верлан, вінничани будуть віддавати свої голоси в партійному списку за Нелю Мельник, заступницю голови Барської РДА та за Ольгу Дмитрів, заступницю голови Липовецької РДА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *