На Вінниччині відбудеться юнацький чемпіонат світу зі спортивної радіопеленгації

Новини Вінниці

Вінниччина прийматиме ІІІ Чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків. У змаганнях, що триватимуть від 30 червня по 4 липня, візьмуть участь  близько 150 спортсменів із 15 країн світу, зокрема з Болгарії, Білорусі, Китаю, Хорватії, Чехії, Німеччини. Турнір такого рівня Україна прийматиме вперше.

  • Сутність спортивної радіопеленгації полягає в оперативному пошуку замаскованих на лісовій місцевості радіопередавачів за допомогою приймача-пеленгатора протягом мінімального проміжку часу. Відтак, спортсмен повинен бути хорошим легкоатлетом та орієнтувальником, а також володіти певними знаннями і навичками для того, щоб перемагати саме в цій дисципліні, – розповів голова Вінницької обласної федерації радіоспорту Василь Колодяжний

Троє вінничан з 20 українських спортсменів захищатимуть честь держави на ІІІ Чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків. У змаганнях візьмуть участь: чемпіон світу 2018 року, чемпіон України 2019 року з радіоспорту Володимир Ляхович; призерка світу 2018 року, чемпіонка України 2019 року з радіоспорту Аліна Солоненко, а також чемпіон України 2019 року з радіоспорту Артем Степаніщев.

Урочисте відкриття ІІІ Чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації серед юнаків відбудеться 30 червня о 19:30 в приміщенні актової зали готелю «Поділля».

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *