На Вінниччині оголошено про підозру групі реалізаторів фальсифікованого алкоголю

Новини Вінниці

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 190, ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 229, ч. 3 ст. 209 КК України, чотирьом громадянам, які в складі організованої злочинної групи здійснювали незаконний збут фальсифікованих алкогольних напоїв, шахрайство, незаконне використання знака для товарів і послуг, а отримані від незаконної діяльності кошти  легалізовували.

У ході проведення досудового розслідування працівниками прокуратури Вінницької області, відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Національної поліції України, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України виявлено злочинну групу осіб, яка через веб-ресурси реалізовувала фальсифіковані алкогольні напої під виглядом продукції відомих світових брендів.

На підставі ухвал суду було проведено 12 обшуків на території Вінницької області та 2 обшуки на території Хмельницької області. Виявлено та вилучено понад 11 тисяч літрів  фальсифікованих алкогольних напоїв, розфасованих в упаковки типу «bag-in-box» орієнтовною вартістю 2 млн 625 тис. гривень,  2 автомобілі, якими здійснювалось їх транспортування, жорсткі диски, системне обладнання та мобільні термінали, за допомогою яких здійснювалось адміністрування інтернет сайтів, а також понад 574 тис. гривень, здобутих злочинним шляхом.

Наразі діяльність злочинної групи припинено.

Прокуратурою Вінницької області до суду подано клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *