Олександр Домбровський пропонує посилити кримінальну відповідальність за неправдиві повідомлення про замінування

Новини Вінниці Топ

Сьогодні, 21 червня, у Верховній Раді України оприлюднено Депутатський запит Олександра Домбровського щодо встановлення осіб, причетних до багаточисельних завідомо неправдивих повідомлень про замінування об’єктів соціально-економічної інфраструктури України, та можливого посилення кримінальної відповідальності за такі повідомлення.

  • Протягом останніх місяців українські міста, зокрема Вінницю, накрила хвиля неправдивих повідомлень про закладення вибухових пристроїв у приміщення  об’єктів соціально-економічної інфраструктури. Приміром, у Вінниці тільки за один день до поліції надійшло повідомлення про «замінування» близько 30 приміщень, серед яких – дитячі заклади, виші, торгові центри, житлові будинки, вокзали тощо, – зазначає парламентарій.  – Такі ситуації уже  стають системними, що порушує нормальний ритм життя, вносить елементи дезорганізації у функціонування підприємств, установ та організацій, дестабілізують або навіть паралізувати життєдіяльність населених пунктів, породжують чутки та паніку серед населен­ня, призводять до обмеження прав і свобод людей та заподіюють істотну майнову шкоду. Беручи це до уваги, у  Депутатському запиті я прошу вжити всіх необхідних заходів для оперативного встановлення осіб, причетних до неправдивого інформування про загрозу безпеці громадян та притягнення винних до відповідальності та унеможливлення подібних порушень у подальшому. Крім того, пропоную розглянути можливість внесення пропозицій щодо посилення кримінальної відповідальності за профільною ст. 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності».

Депутатський запит Олександр Домбровський адресував Генеральному прокурору України Луценку Ю. В.; Міністру внутрішніх справ України Авакову А. Б.; Голові Служби безпеки України генералу армії України Грицаку В. С.; Голові Національної поліції України генералу поліції першого рангу Князєву С. М.; Голові Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України генерал-лейтенанту Євдоченку  Л. О.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *