За кошти вінницької громади придбають четвертий земснаряд для очистки Південного Бугу

Новини Вінниці

У Вінниці незабаром з’явиться четвертий земснаряд, що чиститиме дно Південного Бугу. За словами першого заступника голови ОДА Андрія Гижка, судно буде придбане коштом міського бюджету Вінниці.

  • Південний Буг – головне і найбільше джерело питної води для жителів  м. Вінниці та області. Далі річка протікає ще по території п’яти областей, тож важливо забезпечити  чистоту Південного Бугу в зоні нашої відповідальності. Саме для розчистки річки в області закуплено два потужні земснаряди коштом обласного екологічного фонду і ще один за кошти міської ради  Вінниці. На черзі придбання за міські  кошти іще однієї потужної водоочисної споруди. Тож для розчистки річки Південний Буг та її приток будуть незабаром задіяні 4 земснаряди, – заявив пан Гижко

Як запевнив посадовець, робота потужних очисних машин вже дала перші результати. Зокрема, збільшилась проточність ріки Південний Буг, завдяки чому мулові наноси не затримуються на дні в районі Вінниці, а просуваються за течією. Також розчищено 200 джерел, які почали додатково постачати  чисту питну воду в головну річкову артерію області.

  • Наступний наш крок – очистка земснарядом потужністю 700 метрів кубічних мулу на годину району водозабору на території облводоканалу. Саме тут у санітарно-захисній зоні забирається вода у спеціальні  резервні резервуари для забезпечення питного водопостачання. Такого запасу питної води вистачить на 3 дні для постачання м. Вінниці за будь-яких непередбачених ситуацій, – додав заступник голови ОДА

В подальшому планується розчистити притоку південного Бугу, річку Вільшанку, в районі Хмільника та Ладижина.  

Загалом, за підрахунками фахівців, на території області повинні постійно працювати 18 земснарядів, проте в наявності є недавно придбані 4, які знаходяться на балансі «Вінницького фонду сприяння інвестиціям та будівництву» і ще 5 належать приватним структурам.

За матеріалами: http://www.vin.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *