У Вінниці відбудеться 5-й фестиваль польової кухні пам‘яті Тараса Сича.

Новини Вінниці

У суботу, 29 червня, до Дня Конституції у Вінниці пройде  5-й фестиваль польової кухні пам‘яті Тараса Сича. Тарас був кухарем у батальйоні «Київська Русь»,  допомагав військовим, пораненим, сам був проти насилля, в руках зброї не тримав.

До війни та подій на Майдані Тарас Степанович працював будівельником, у вільний час безплатно ремонтував монастир.

У батальйон Тарас Сич пішов з Майдану.  Там він також годував людей. Коли формували «Київську Русь» з добровольців з Майдану, приїздив у військкомат брати направлення на перекваліфікацію, бо раніше був прикордонником.  

Тарас Сич загинув під мінометним вогнем у «Дебальцевському котлі»  13 лютого 2015 року на 48 році життя, коли снаряд розніс кухарську палатку.

Під час фестивалю в Центральному парку  на площі Водограю планується  влаштувати близько двадцяти локацій для приготування страв. Страви готуватимуться в 5-ти польових кухнях та на вогні. Страви будуть готувати рятувальники та військові, спеціалізовані навчальні заклади, ресторани, воїни-«афганці», громадські організації. Стравами частуватимуть всіх охочих.

Поруч розміститься міні-музей ООС.  А на сцені виступатимуть  оркестр Міністерства з Надзвичайних ситуацій,  оркестр в/ч 3008 Національної гвардії України,  ансамбль воїнів-афганців,  вихованці ЗК «МПМ».

На фестивалі збиратимуть кошти на придбання обладнання для військових медиків і  речі для військових, що служать у зоні ООС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *