У Вінниці циганка обікрала чоловіка з інвалідністю, залишивши його без їжі та зв`язку з родичами

Новини Вінниці Топ

Цьогоріч навесні 36-річна жінка (ромської національності) зайшла в гості до свого знайомого – сироти, інваліда І групи з обмеженими можливостями у пересуванні.  Чоловік живе сам. Коли господар був на кухні, гостя  помітила на столі в одній із кімнат мобільник. Телефон чоловікові  подарувала його тітка,  щоб він  у разі необхідності міг з нею зв`язатися. Циганка, не довго думаючи, поцупила телефон.

Крім того, виходячи з будинку, жінка прихопила з собою ще й продукти харчування, які теж були закуплені тіткою чоловіка, бо він на вулицю вийти не може за станом здоров`я.

Так, бідолаха протягом кількох днів не мав що їсти та не міг нікого покликати на допомогу, бо  телефону в нього теж уже не було. 

Згодом крадійку з мобільним телефоном потерпілого було затримано правоохоронцями. Як з’ясувалось, вона причетна ще й до вчинення іншого кримінального правопорушення – крадіжки з магазину. З`ясувалося, що  раніше ромка неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності, у тому числі за вчиненні крадіжок у цього ж сироти.

Вінницькою місцевою прокуратурою до Вінницького міського суду було спрямовано клопотання про обрання відносно зловмисниці  запобіжного заходу –  тримання під вартою. А після завершення досудового розслідування Вінницькою місцевою прокуратурою обвинувальний акт було   направлено на розгляд до Вінницького міського суду. Нині громадянку засуджено Вінницьким міським судом до одного року позбавлення волі.

.

Ірина Андреєва, прокурор Вінницької місцевої прокуратури Вінницької області юрист І класу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *