На Вінниччині двоє юнаків врятували дітей, які тонули в озері

Новини Вінниці

У селі Мала Жмеринка двоє юнаків врятували дівчат, які тонули в озері. Одна з постраждалих, 10-річна Аня, провела під водою кілька хвилин і перенесла клінічну смерть. Юні рятівники досі дивуються, як їм вдалося «запустити» серце дівчинки.   

Троє дівчат із села Мала Жмеринка прийшли на озеро без дозволу дорослих. Двоє з них заплили на глибину і почали тонути. Крики подружок, що благають по допомогу, почув Микола Костильов, який відпочивав із приятелем на іншому березі водойми. Не вагаючись, хлопці кинулися рятувати дітей.

Одну з постраждалих, Тетяну Капенисту, вдалося швидко витягти з води і привести до тями, її подружці Ані пощастило менше: у брудній воді дівчинку шукали кілька хвилин. Бездиханну дитину повернули до життя штучним диханням та масажем серця.

  • Вона не дихала. Я сказав, нічого, так не буде, продовжив реанімувати її і  «відкачав». Вона почала дихати. Я ще пару разів натиснув на грудну клітину і ще зо три рази зробив штучне дихання і тоді вона почала вже відходити, – розповів Микола Костильов

Переживши клінічну смерть, Аня перебуває в реанімації у вкрай важкому стані. Дві її подружки пообіцяли батькам більше не ходити на озеро без дорослих. Максима із другом номінують на премію «герой-рятівник року». Хлопці зізнаються: самі не знають, як їм вдалося врятувати дитину не маючи необхідних навичок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *