Револьвер Ван Гога виставлять на торги

Новини Світу

У середу паризький аукціонний будинок Drouot виставить на торги револьвер Ван Гога. За попередніми оцінками, вартість знаменитої знахідки коливається від 40 до 60 тисяч євро. Про це повідомляє  Euronews.

Револьвер системи Лефоше був знайдений французьким фермером в 1965 році в полі біля міста Овер-сюр-Уаз, де художника виявили спливаючим кров’ю 27 липня 1890 року. З 2016 року ця вогнепальна зброя була виставлена в музеї Ван Гога в Амстердамі.

Незважаючи на те, що справжність револьвера не доведена, в її користь говорять багато аргументів.

  • По-перше, саме місце, де зброя була виявлена, по-друге, 7-міліметровий калібр, який відповідає кулі, виявленої в тілі Ван Гога, а також положення спускового механізму вказують на те, що спочатку вилетіла куля, а потім револьвер впав на землю, – говорить Грегуар Вейрес, аукціоніст.

Проте, загадкою залишається, хто саме натиснув на курок в той фатальний день. За офіційною версією, це зробив сам Ван Гог, що зважився на самогубство в липні 1890 року.

Однак вісім років тому американські вчені висунули версію, що художника могли випадково застрелити діти, які грали з його зброєю.

Спадщина Ван Гога, який пішов з життя в 37 років, включає більше 2 тис. полотен, більшість з них були написані в 1880-х роках. Сьогодні Ван Гог визнаний одним з найбільших художників всіх часів. Його картини можна зустріти майже в усіх найпрестижніших музеях світу, а їх вартість оцінюється в мільйони доларів. Так його робота “Жінки в дюнах за лагодженням мереж” була продана в червні на аукціоні в Парижі за більш ніж 7 млн євро. 

Джерело: УНН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *