На Вінниччині за хабарництво судитимуть голову райради та підприємця-пособника

Новини Вінниці Топ

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно голови однієї з районних рад області та керівника приватного підприємства, які, вступивши у злочинну змову, створили умови для отримання хабарів від перевізників каоліну з виробничого кар’єру на територію підприємства, що здійснює реалізацію гірської породи.

Зокрема, голова районної ради, використовуючи владні повноваження, системно перешкоджав суб’єктам господарювання здійснювати вантажні перевезення новозбудованою автомобільною дорогою у селі поблизу районного центру. Перевізники зібрали 95 тис. гривень, щоб йому передати, аби не перешкоджав господарської діяльності. 

Згодом “представник” перевізників передав хабар директору приватного підприємства, який діяв за попередньою змовою з очільником районної ради та був його посібником.  

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 – пособництво в отриманні неправомірної вигоди вчинене за попередньою змовою групою осіб та ч. 3 ст. 368 КК України – отримання неправомірної вигоди вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб.

Довідка. Ч. 3 ст. 368 КК України – одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само в проханні надати таку вигоду для третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого службового становища вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище за попередньою змовою групою осіб.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *