Вінницькі нацгвардійці здали кров для важкохворих дітей

Новини Вінниці

Сьогодні, 14 червня, 20 нацгвардійців із військової частини 3008 стали донорами крові для важкохворих дітей, які потребують переливання. Добру справу бійці приурочили до Всесвітнього дня Донора крові.

У акції, що пройшла на Вінницькій станції переливання крові, взяли участь як новачки, так і донори зі стажем. Так, контрактник Віталій пройшов процедуру вже втретє. Бійці зазначають: для порятунку чужих життів «поділитися» власною кров’ю не шкода.

  • Я хочу допомогти діткам. Якщо ти здоровий і в тебе є можливість, то не треба навіть сумніватись, – сказав солдат на ім’я Максим

Перш ніж здати кров – кожен донор пройшовь обстеження в терапевта. Показники тиску – хоч у космос відправляй, кажуть медики. Сама процедура займає не більш ніж 10 хвилин. У кожного беруть максимум 400 мілілітрів крові.

За словами медиків, донорів крові завжди не вистачає. В Україні за даними МОЗу, їх вдічі менше, аніж має бути. Проблема ще й у тому, що 70%  донорів здають кров лише один раз за життя.

  • Це неоціненно, тому низький уклін, і не тільки, хочу звернеться до всіх бажаючих – якщо є можливість станція працює кожен день, говоритьОксана Банах, головний лікар Вінницької станції переливання крові.

Щоб врятувати одного, потрібна кров щонайменше двох донорів. Таким чином 20  гвардійців  сьогодні зберегли життя 10  тяжкохворих дітей.    

Офіцер групи інформації та комунікації в/ч 3008

старший лейтенант Анна Лазуренко  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *