Клімкін назвав “реальні” терміни вступу України до ЄС

Новини України

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що Україна зможе вступити до Європейського Союзу приблизно у 2035 році. Такий прогноз він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

За словами Клімкіна, реальний шанс отримати європейську перспективу з’явиться у України після 2025 року, а потім розпочнуться передвступні переговори.

  • Якщо проаналізувати ретроспективу розширення ЄС в останні роки, побачимо, що з моменту подачі заявки на вступ до моменту отримання членства проходило в середньому 10-12 років. І це при тому, що жодних проблем з наданням європейської перспективи для них в цілому не було. До речі, щодо вступу Болгарії та Румунії дехто в ЄС досі вважає, що їх прийняли дещо поспіхом. Тому рахуємо, тут нічого надскладного, шкільна арифметика: +/- 2035 рік, – зазначив глава МЗС.

При цьому, наголосив міністр, багато країн-членів будуть максимально прискіпливо й навіть упереджено перевіряти кожен крок і досягнення України.

  • Повторюсь: амбітно, але реально. До речі, приблизно такими ж цифрами оперують і наші європейські друзі та партнери. І, на жаль, Європа – це не лише наші симпатики, – додав Клімкін.

Джерело: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *