#яДонор: В Україні запустили флешмоб до Всесвітнього дня донора

Новини України

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун запустила флешмоб на Всесвітнього дня донора.

Вона запропонувала тим, хто вирішить здати кров, поділитися своїми фото з хештегами #яДонор або #яДонорка, аби зробити донорство більш популярним в Україні.

«В Україні близько 70% донорів здають кров лише один раз. Цього недостатньо, щоби забезпечити потребу та допомогти всім, кому потрібна кров. Кожна здача крові дуже важлива, а будь-яка група крові потрібна щодня», – стверджує Супрун на своїй сторінці у Facebook.

Вона посилається на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, за якими кількість донацій крові на рік повинна становити щонайменше 1,3 мільйона. В Україні у 2017 році їх було 571 тисяча.

  • Сьогодні кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства і долучитися до порятунку життів. Здавайте кров та впродовж тижня публікуйте в соцмережах свої фотографії з хештегом #яДонор або #яДонорка, – запропонувала чиновниця.

Супрун нагадує про необхідність ознайомитися з протипоказаннями до донорства, перш ніж шукати місце здачі крові.

За даними ВООЗ, донорської крові від 1% населення країни достатньо, щоб задовольнити найбільш базові потреби пацієнтів. За даними порталу Donor.ua, в Україні за рік робить близько 11 донацій крові на тисячу жителів. Світова норма становить 33 донації на тисячу людей.

Всесвітній день донора відзначають 14 червня.

Джерело: День

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *