У Вінниці відбулася нарада щодо стану захищеності 48 арсеналу ЗСУ

Новини Вінниці

У Вінниці Координаційна група антитерористичного центру при регіональному Управлінні СБ України спільно з керівництвом місцевої райдержадміністрації провела нараду, присвячену питанням контрдиверсійної захищеності 48 арсеналу Збройних Сил України.

У зібранні також взяли участь представники обласних підрозділів Нацполіції, органів державної влади та місцевого самоврядування, керівники сільгосппідприємств, розташованих поряд із місцем дислокації вказаного військового об’єкта.

Учасники наради обговорили рівень захищеності військової частини та можливі негативні чинники, що пов’язані з проведенням господарських робіт у межах 3-кілометрової зони навколо неї. Основний акцент було зроблено на використанні сільгосптехніки, радіоелектронні пристрої якої за своїми технічними параметрами схожі до характеристик пультів управління безпілотних літальних апаратів.

За підсумками наради було розроблено рекомендації суб’єктам господарювання для недопущення зниження рівня контрдиверсійного захисту військового об’єкта, а саме:

  • заздалегідь узгоджувати з керівництвом військової частини часпроведення сільськогосподарських робіт;
  • у разі виявлення підозрілих транспортних засобів в межах 3-кілометрової зони громадяни мають інформувати командира військового об’єкта;
  • органи місцевого самоврядування мають розповсюдити серед місцевого населення памʼятки щодо дій при виявленні підозрілого об’єкта.

Прес-група УСБУ у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *