«Стоп грип»: від вірусу вакцинувалися понад 5 000 мешканців Вінниці

Новини Вінниці

Впродовж епідперіоду, з жовтня 2018 по травень 2019 року, проти грипу вакцинувалися 5 559 мешканців Вінниці, серед яких 21% – діти. Такі цифри навів директор департаменту охорони здоров’я міськради Олександр Шиш, звітуючи про виконання міської програми «Стоп грип».

  • Вінничани активно долучились до вакцинації – протягом звітного періоду щеплення зробили 5559 осіб. Серед усіх щеплених частка дітей становить 21 % – 1125 дітей. Дітям, позбавленим батьківського піклування, та дітям з інвалідністю, щеплення робились безкоштовно. Усім іншим вінничанам, які вирішили скористатись Програмою, 50% вартості вакцини відшкодовувалось за рахунок коштів бюджету Вінницької міської об’єднаної територіальної громади, – розповів Олександр Шиш.

Загалом протягом епідперіоду з грипом, ГРВІ та їх ускладненнями було госпіталізовано 2126 осіб – 2,6% від тих, хто захворів, з них – 1420 дітей. Протягом епідсезону на пневмонію, як ускладнення грипу та ГРВІ, захворіло 54 особи. Жодного летального випадку від ГРВІ, грипу та їх ускладнень протягом звітного періоду не зареєстровано. Протягом епідсезону з жовтня 2018 по травень 2019 років використано 1471 «експрес-тестів» ( 1015 –стаціонарно, 456 – амбулаторно). З них 269 виявилися позитивними. 

Очільник департаменту охорони здоров’я наголосив: найбільш ефективний засіб профілактики хвороб – це щеплення і закликав всіх вінничан вакцинувати себе, своїх дітей і рідних.

За матеріалами: http://www.vmr.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *