Платники податків Вінниччини перерахували до бюджетів майже 6,3 млрд грн

Новини Вінниці

За січень-травень 2019 року платники податків Вінниччини перерахували до бюджетів майже 6,3 мільярдів гривень,– повідомляє начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.  За його словами, ця рекордна для Вінниччини сума більш ніж на 1,1 мільярд гривень перевищує надходження за аналогічний період минулого року.

Позитивна динаміка простежується як за платежами до державного, так і за надходженнями до місцевих бюджетів із зростанням майже на чверть.

Із загальної суми внесок до держбюджету перевищив 2,9 млрд грн. Це на 596,1 млн грн більше січня-травня 2018 року. Серед платежів, спрямованих до державної казни, майже 1,3 млрд грн – податок на додану вартість, 745,5 млн грн – податок на доходи фізичних осіб, майже 523,6 млн грн – податок на прибуток, понад 206,2  млн грн – військовий збір.

До місцевих бюджетів за 5 місяців сплачено близько 3,4 млрд грн., що на 583,9 млн грн більше минулорічного. У трійці бюджетоформуючих податків місцевих бюджетів, як і зазвичай: податок на доходи фізичних осіб – майже 2,2 млрд грн, єдиний податок – 547,0 млн грн, плата за землю – понад 352,8 млн грн.

За інформацією: Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *