На Вінниччині судитиму жінку: шахрайка «розвела» на 60 тис.грн вісьмох людей за довідки про інвалідність

Новини Вінниці

За процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене повторно, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 32-річна жителька Чернівецького району Вінницької області, не маючи відношення до виготовлення висновків медико-соціальної експертизи та не перебуваючи на посаді, пов’язаній із виготовленням таких висновків, будучи раніше знайомою із потерпілими –   мешканцями Шаргородського району, повідомила їм, що  робить  документи  про наявність групи інвалідності,  але лише за умови передачі членам Вінницької МСЕК  грошей.

Люди, повіривши  жінці, перерахували на її рахунок гроші.  Зловмисниця таким чином привласнила  близько 60 тис. грн.
Із урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів у найкоротші строки після повідомлення  жінці  про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)) та ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно)) прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.

За інформацією: прес-служба прокуратури Вінницької області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *