Дороги в Україні проектуватимуть по-новому — Мінрегіон

Новини України

1 вересня 2019 року набудуть чинності зміни до Державних будівельних норм (ДБН) щодо проектування доріг загального користування.

Про це у Facebook повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

“З 3,75 до 3,5 м звужується ширина лівих смуг руху на дорогах І категорії. Це траси з трьома і більше смугами руху в одному напрямку. Наголошую, що це стосується нового будівництва трас і є обов’язковим. Для реконструйованих трас ця норма є рекомендаційною”, – зазначив Парцхаладзе.

Він додав, що нові ДБН також визначають зміну ширини зупиночної смуги руху на дорогах І-ІІ категорій – до 3 м замість 2,5 м. За словами Парцхаладзе, наявна ширина є дуже небезпечною і “спричиняє додаткові аварії”.

“Особливо це актуально для вантажних автомобілів, які не можуть у повній мірі безпечно та зручно розміститися на такій ділянці дороги”, – підкреслив заступник міністра.

Крім того, нові норми встановлюють, що траси на складних ландшафтах (у тому числі гірські) проектуватимуться з кращою видимістю.

Парцхаладзе наголосив, що розроблені зміни сприятимуть мінімізації випадків перевищення дозволеної швидкості на дорогах, підвищенню уваги водіїв за кермом та зменшенню кількості ДТП.

Джерело: Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *